Creatief fotograferen van bruid en bruidegom

By in
1775
Creatief fotograferen van bruid en bruidegom

Creatief fotograferen van bruid en bruidegom

Het creatief fotograferen van bruid en bruidegom

Een foto mooi vinden, is natuurlijk iets persoonlijk. Huwelijksfotograaf Francis B zal altijd proberen om in de foto reportages ook enkele niet zo gewone foto’s op te nemen.

Wat is creatief fotograferen van bruid en bruidegom?

Daar zijn al veel discussies over gevoerd. Het exacte antwoord daarop bestaat niet. Iets ‘mooi vinden’ en creativiteit zijn verschillende zaken.

Wat denk ik over creatief fotograferen?

  • Het loslaten van wat er al is, en tot iets nieuws komen met eenvoudige middelen.
  • Er over nadenken, een creatieve foto ontstaat niet vanzelf.
  • Iets uit drukken, of iets willen zeggen met de foto.

Een voorbeeld van creatief fotograferen van bruid en bruidegom.

Het creatief fotograferen van bruid en bruidegom

 

Waar waren we met dit bruidspaar? 

Een oude vervallen ruimte met, maar 1 klein venster waardoor wat licht binnen kwam. Een bruid en bruidegom. En een familielid die me assisteerde. Een uitdaging dus om creatief fotograferen van bruid en bruidegom toe te passen.  Na een paar foto’s met het aanwezige licht bij het raam, kwam ik op het idee om ook iets te doen in de donkere hoek van de kamer. Vaak wijken fotografen niet af van de gebruikelijke poses met een bruidspaar. Als er wat tijd is, kun je echter met eenvoudige middelen compleet andere foto’s verkrijgen. 

Wat was er ter beschikking?

In de foto’s die je hier ziet, had ik het volgende voorhanden. Een koppel, een oude muur en 1 Ice-Light. Een Ice-Light is een Led lamp die naar keuze daglicht of kunstlicht kan weergeven, en met kleppen kan ik de straal van het licht beïnvloeden. Ik positioneerde de bruid tegen de muur, en liet een assistent de lamp vlak tegen de muur aanhouden. De straal van het licht kwam zo op de bruid en bruidegom terecht. In de tweede foto liet ik de bruidegom naar voor komen en voor het licht plaats nemen. Zo kreeg ik alleen zijn silhouet in beeld. Door de camera schuin te houden kreeg ik een interessante compositie. De twee andere foto’s zijn variaties.

Het creatief fotograferen van bruid en bruidegom

Spelen met licht Om Creatief fotograferen met bruid en bruidegom toe te passen

Fotograferen is spelen met licht. Moet elke foto zo goed mogelijk belicht zijn? Is het niet veel spannender om eens echt te gaan spelen met licht en portretten te maken in een zwak verlichte omgeving.

Duurde dit nu lang om te fotograferen. Nee, helemaal niet. Op minder dan vijf minuten tijd had ik deze vier foto’s. In de nabewerking kan ik er dan voor kiezen om ze in kleur of zwart-wit te bewerken. De vier foto’s bij elkaar vormen een prachtige spread (2 pagina’s) in een trouwalbum.

Creatief fotograferen is in de eerste plaats niet bang zijn om eens iets anders te doen. Het levert in elk geval interessante foto’s op.

Het creatief fotograferen van bruid en bruidegom

Please follow and like us:
54321
(0 votes. Average 0 of 5)
One Comment
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.