De bruid maakt zich klaar

By in
1322
De bruid maakt zich klaar

De bruid maakt zich klaar

Je bent als ‘De bruid’ het belangrijkst!

Foto’s van de bruid die zich klaarmaakt zijn belangrijker dan foto’s van de bruidegom die zich klaarmaakt.

Alle gekheid op een stokje, sorry mannen, de bruid is het belangrijkst. Ik besteed graag meer tijd aan het fotograferen van de bruid. Natuurlijk bespreken we jullie trouwreportage in de planningsfase. Als jullie dat willen besteden we evenveel tijd aan jullie beiden. Ervaring leert echter dat de bruidegom meestal blij is met wat minder aandacht. Trouwens, klaarmaken van de bruid duurt natuurlijk langer.

De bruid maakt zich klaar

De bruid maakt zich klaar. Met haar bruidsmeisjes.

Alle vrouwen die ik ken, en bijna al mijn klanten, vertellen me dat ze liever hun portretfoto laten maken als hun haar en make-up is gedaan. Het is natuurlijk leuk om foto’s van achter de schermen te hebben. Maar de echte portretten maak ik als de visagiste en kapster klaar zijn met hun werk. Ik maak graag mooie, stijlvolle emotionele portretten van een bruid die er geweldig uitziet. De emotie en opwinding die uit je ogen spreekt, wil ik vastleggen. Die prachtige momenten met je bruidsmeisjes, moeder, zussen of wie dan ook die je helpt en bijstaat.

De bruid maakt zich klaar

Als je bijpassende jurken voor alle bruidsmeisjes koopt, is dat geweldig. Laten we leuke foto’s van jullie allemaal samen maken. Waarom doen we dit niet als van alle meisjes het haar en make-up klaar is. Dan zien jullie er allemaal super glamoureus uit.

De bruid maakt zich klaar

De bruid maakt zich klaar. En ziet er schitterend uit.

Als huwelijksfotograaf maak ik graag foto’s waar mensen naar kijken en tegen zichzelf zeggen: “Waw — we zien er geweldig uit”. Daarom kies ik ervoor om een beperkt aantal foto’s te maken tijdens haar en make-up. En als je een haar- en make-up kunstenaar inhuurt, wil je dan echt veel foto’s hebben met een persoon die je niet tot je familie hoort? Ze maken geen deel uit van je bruiloft en kunnen kleding dragen die niet geschikt is voor je trouwfoto’s.

De bruid maakt zich klaar

Wat fotografeer je nog voordien?

Terwijl je je al in de voorbereidingsfase bevindt, concentreer ik me graag op het documenteren van de plaats. Ook foto’s van de sfeer en alle accessoires die je gaat dragen maak ik vooraf. Zodra ik die foto’s heb, zal ik waarschijnlijk de bruidegom en zijn familie fotograferen als ze zich klaarmaken.

Lees ook: Sieraden bij je bruidsjurk

De bruid maakt zich klaar

Tips om betere foto’s te krijgen van de voorbereidingsfase.

Zorg voor een kamer die ruim is. De kans is groot dat er veel mensen in de kamer zijn. Het helpt, indien we allemaal ruimte hebben om te bewegen en werken. Krappe omstandigheden maakt het moeilijk om goede foto’s te maken.

Probeer een kamer te kiezen die licht en luchtig is. Natuurlijk licht is belangrijk voor de foto’s. Houd de kamer netjes. Het helpt je te ontspannen en ziet er zoveel beter uit op de foto’s. Zorg er voor dat de personen die je helpen bij je jurk aan te doen ook gepast gekleed zijn. Je wil geen foto’s in je dure trouwjurk met iemand die nog in nachtgewaad of vrije-tijds kledij rondloopt.

Lees ook: Creatief fotograferen van bruid en bruidegom

De bruid maakt zich klaar

Het fotograferen van de bruid die zich klaarmaakt.

Zoals ik al zei, hebben we tijdens de planningsfase een plan voor de fotografie gemaakt. Jij als bruid beslist wat ik fotografeer tijdens het aantrekken van de jurk. Wil je alleen wat foto’s bij het sluiten van de laatste knoopjes, of wil je het hele verhaal. Dit overleggen we best voordien. Het aandoen van oorringen, armbanden, kousenband en schoenen levert natuurlijk ook mooie foto’s op.

Lees ook: Trouwfoto’s met een plan.

De bruid maakt zich klaar

Als je cadeaus koopt voor de bruidsmeisjes is het natuurlijk leuk om daar foto’s van te maken als je dit aan hen geeft.

Bruidsmeisjes

Als je eenmaal in de bruidsjurk bent en al je accessoires draagt, wil je misschien wat foto’s maken met de aanwezige mensen, misschien wil je ook een toast en een glas cava of champagne hebben. Het plezier, de opwinding, terwijl de bruid en de bruidsmeisjes de fles openen en allemaal een drankje drinken (in bijpassende elegante glazen), zorgt voor een natuurlijke interactie en is een prachtig moment om te fotograferen. Bovendien is het waarschijnlijk ook tijd voor een drankje!

De bruid maakt zich klaar

Als het mogelijk is, raad ik zeker aan om zowel de voorbereidingen van de bruid en de bruidegom te fotograferen. Geen van jullie zullen weten wat de ander doet tijdens hun voorbereidingen. Door foto’s te maken van de voorbereidingen kun je de tijd dat je uit elkaar bent, de lach, de tranen en alle andere mooie momenten herbeleven.

Please follow and like us:
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.