Over mij | Huwelijksfotograaf Francis B

Over mij
Huwelijksfotograaf Francis B

Wie ben ik?

Ik ben Francis Bruyninckx. Fotograaf, videograaf en regisseur. Werkzaam onder de handelsnamen Huwelijksfotograaf Francis B en Virtual-Embracing. Vroeger was ik actief onder de naam iWedding. Omdat de naam iWedding door meerdere firma’s in de wereld in gebruik is, besloot ik om verder te gaan onder een exclusieve naam. Samen met mijn team van video-cameramannen werk ik graag voor gepassioneerde koppels die een exclusieve foto en/of video reportage willen van hun droom huwelijk.

Mijn professionele ervaring

Ik studeerde aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Na mijn studies opende ik in Beerse een foto-studio-winkel “Alfoto”. In de begin jaren van mijn carrière fotografeerde ik zo’n 50 huwelijken per jaar. Eén van mijn hobby’s was om kortfilms te maken. Destijds nog op 16 mm film-pellicule. Vervolgens produceerde ik op vraag van professionele klanten ook video-bedrijfsfilms. Daardoor, en door mijn activiteiten als muzikant was er geen tijd meer over voor de fotowinkel.

Video-Producent

Dus, de winkel werd verkocht en ik kocht mij in bij Eye-Line in Antwerpen. Een audio en video opname/montage studio. Daar was ik voornamelijk actief als cameraman/video-editor/regisseur. Met onder andere klanten zoals Alcatel-Bell, Bayer, Basf, Sven, V-Lux en Stad-Antwerpen. Bij de opkomst van de commerciële en regionale TV-stations werkte ik ook als freelancer voor VTM, WTV-Focus, Vogue-Trading, Eye-Works, Kanakna, Alfacam, Lu-Group en andere facilitaire en TV-productie firma’s. 

Onder de naam Virtual-Embracing werk ik als fotograaf, video-producent en 360° Virtual-Tour producent voor bedrijven, vzw’s en politieke organisaties.

Profielfoto Francis Bruyninckx - Huwelijksfotograaf Francis B - Over mij

Francis Bruyninckx

Fotograaf/Videograaf/Regisseur

Francis geniet van: Een goede film, sterke quotes uit films, lekker koken en uit eten gaan, en zeker van superieure fotografie.

Over mij - Huwelijksfotograaf Francis B

Vergeet niet dat als de taart is opgegeten, en de bloemen verwelkt zijn, de trouwfoto’s altijd blijven bestaan!

huwelijksfotograaf

-
Francis B

Trouwfotografie

Sinds enkele jaren heb ik mijn vroegere passie weer opgepikt. Want een huwelijksreportage maken is één van mijn favoriete bezigheden. Delen in het geluk van twee mensen, hun mooiste dag meemaken… Het verveelt nooit!

Ik ben ook aanvaard als lid van Fearless Photographers en Mywed.

Ik hou van…

Over mij - als 18 jarige
Herkennen jullie mij? Als 22 jarige? Links onder met bril.

Op het podium staan met diverse artiesten in België en Nederland. In audio studio’s werken. Platen produceren. Ik heb het altijd graag gedaan. 

Orgel spelen

Al vanaf dat ik 8 jaar ben speel ik muziek. Eerst bugel en daarna trompet in de fanfare samen met mijn broer en vader. Vanaf mijn 12 jaar ook orgel en keyboards. Toen ik 18 jaar was begon ik als organist te spelen bij “The Banny Bright Orchestra” met als zanger Ruth Mc Kenny en zangeres Diane More. We scoorden in 1978 een hit met “Rocking in the street”. En stonden daarna nog met diverse andere nummers bijna een jaar in de BRT Top 30 en Avro’s Top Pop.

Video afspelen

Maar op een gegeven moment viel het niet meer te combineren met mijn fotografie/video loopbaan. Nu speel ik enkel nog, voor mijn plezier, op een Wersi Louvre orgel.

Ik hou ook van...

Zeilen

Met mijn kleine zeilboot er op uit trekken of een grotere huren in Kroatië en daar de eilanden verkennen. Het is voor mij de ultieme vorm van ontspanning. In de video hiernaast een impressie van een zeilreis samen met Brigitte langs de Belgische kust en doorheen de provincie Zeeland in Nederland. Aangezien ik de camera hanteer, kom ik zelf niet veel in beeld.

Ik hou zeker van...

Samen met Skipper onze Wheaten Terriër gaan wandelen op het strand van Oostende. 

Over mij - Huwelijksfotograaf Francis B

Fietstochten maken in binnen en buitenland.

Zo, nu weten jullie wat meer over mij. Willen jullie weten hoe ik een fotoreportage maak?

Ontdek hoe ik een trouwvideo maak! Wat zijn de mogelijkheden? En hoe doen we dat?

Volg en like ons!

Was jij al klant bij ons? Schrijf een recensie over je ervaring. Of bezoek ons op de volgende links.

Sieraden bij je bruidsjurk

Sieraden bij je bruidsjurk

Sieraden bij je bruidsjurk Een prachtige bruidsjurk is natuurlijk niet compleet zonder de juiste sieraden. Dus het kiezen van de juiste juwelen of accessoires is

Lees verder »
Bruidsreportage

Bruidsreportage

Bruidsreportage Trouwplannen? Dan hebben jullie vast een bruidsreportage nodig! Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen, als het goed is wordt dit één van de mooiste dagen uit

Lees verder »