Ringen en bruidsboeketten

RINGEN EN BRUIDSBOEKETTEN

Ringen en bruidsboeketten zijn niet weg te denken bij een huwelijk. Een trouwring is een van de meest gekende symbolen wereldwijd. Een trouwring dragen overstijgt de culturele grenzen. Het zend een sterk signaal uit. De uitwisseling van de ringen in het stadhuis, kerk of op de alternatieve ceremonie is voor de meeste koppels een vanzelfsprekende zaak. De vraag: waarom eigenlijk trouwringen? Komt nauwelijks bij de verliefden op. Willen jullie meer weten over dat edele metaal, wel of niet versierd met edelstenen? Kijk dan eens op deze link: “Geschiedenis van de trouwring“.

Ringen en bruidsboeketten

Enkele weetjes over het bruidsboeket!Wist je dat:

  • Vroeger het de taak van de bruidegom was, om een bruidsboeket uit te zoeken. Hij verraste zijn bruid met bloemen van zijn keuze. 
  • Het ooit een traditie is geweest om suiker over het boeket te strooien? Dan zou de bruid zich ‘zoet’ gedragen in het huwelijk. 
  • Een Biedermeier boeket, een boeket is waarbij de bloemen keurig in cirkeltjes zijn geplaatst en met hun kleuren een combinatie vormen. Een Biedermeier is een echte klassieker!
  • Je het bruidsboeket ook kan laten drogen. Om het zo voor eeuwig te bewaren.
  • Volgens de traditie je het boeket voor het jawoord in je rechterhand vast houd. Na de ceremonie in je linkerhand.
  • Vandaag de dag kiezen bruidjes hun boeket voornamelijk zelf. De kleuren, en combinaties worden aangepast aan het thema van de bruiloft en de jurk. Een boeket aanpassen aan je figuur kan zelfs. Als je een smal postuur hebt, is een rond boeket geschikt voor je.

Wil je er meer over weten. Lees dan deze weetjes.

Volg en like ons!
Sieraden bij je bruidsjurk

Sieraden bij je bruidsjurk

Sieraden bij je bruidsjurk Een prachtige bruidsjurk is natuurlijk niet compleet zonder de juiste sieraden. Dus het kiezen van de juiste juwelen of accessoires is

Lees verder »
Bruidsreportage

Bruidsreportage

Bruidsreportage Trouwplannen? Dan hebben jullie vast een bruidsreportage nodig! Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen, als het goed is wordt dit één van de mooiste dagen uit

Lees verder »