Trouwfoto's met een plan

By in
1471
Trouwfoto's met een plan

Trouwfoto’s met een plan. Als je er fantastisch wil uit zien.

Als het gaat om je trouwdag fotografie, moet je er echt grip op hebben. Dus trouwfoto’s met een plan. Van het zorgen dat je de juiste fotograaf inhuurt tot het plannen van de beste tijden voor je bruiloft. Hieronder vind je enkele goede manieren om je bruiloft te plannen om er niet alleen perfect uit te zien als je “Ja, ik wil” zegt, maar ook hoe je de trouwdag zo kunt indelen dat er met perfect licht trouwfoto’s gemaakt kunnen worden.

Volg het licht.

Wil je prachtige locatie-foto’s? Volg dan een paar regels. De beste locatie-foto’s met natuurlijk licht nemen we als de zon al een beetje onder gaat. In de late namiddag dus. Is dat moeilijk in te plannen in jullie trouwdag? Probeer dan in elk geval in de voormiddag een fotoshoot te houden, als de zon nog niet te fel schijnt. En probeer dan om later in de namiddag en/of avond nog een half uurtje vrij te maken voor extra mooie foto’s. Bij de meeste feestzalen is er wel een mogelijkheid om in de bijhorende tuin te fotograferen. Lees ook de tips voor speciale plaatsen voor trouwfoto’s.

Trouwfoto's met een plan
Shana en Dieter wandelend langs de zee met een glinsterende zon op het water.

Een goede vuistregel is om uit de buurt te blijven van het harde licht dat het ergst is tussen 10.00 en 15.00 uur. Als je foto’s met de zonsondergang om je heen wilt laten stralen, dan maken we die twee uur voor zonsondergang.

Hou de controle voor Trouwfoto’s met een plan

Als het gaat om het fotograferen onder de juiste omstandigheden, kan het even duren om de perfecte foto te maken. De beste manier om de leukste foto te maken is om volledige controle over de omgeving te hebben.

Trouwfoto's met een plan
Karolien en Dimitri bij zonsondergang

Denk hieraan bij het plannen van je trouwdag:

Klaarmaken van de bruid

Heeft de ruimte waarin je de make-up laat aanbrengen en waar je de huwelijksjurk aan trekt grote ramen of heldere verlichting? Dat levert zeker betere foto’s op. Wordt de ruimte verlicht met Tl-verlichting? Probeer dan een andere ruimte uit te zoeken. Tl-verlichting geeft een groene schijn op de foto’s.

Trouwfoto's met een plan
Aanbrengen make-up bij Tamara

De ceremonie.

Een ceremonie buiten? Denk dan hierom. Kijken de gasten of jullie zelf naar de zon? Probeer dat zeker te vermijden. Hou rekening met de stand van de zon bij het plaatsen van gasten, attributen en jullie als koppel. Vermijd zeker dat één van jullie in de schaduw zit en de andere in de zon. Diffuus licht is het beste voor de algemene foto’s. Trouw je in een kerk? Als je zelf de kerk kan uit kiezen, kies dan voor een kerk waar veel natuurlijk licht binnen komt.

Na de ceremonie.

Is er nog steeds zonlicht als je na de ceremonie voor je huwelijksfotografie gaat? Of wordt het al te donker? Plan eventueel een fotoshoot in de voormiddag als je vroeg of laat in het jaar trouwt.

Trouwfoto's met een plan
Tamara en Pascal. Trouwceremonie bij ondergaande zon.
Trouwfoto's met een plan
Alexandra en Jean-Luc. Fotoshoot in de voormiddag.
Trouwfoto's met een plan
Alexandra en Jean-Luc. Fotoshoot in de late namiddag.

Wil je een bepaalde sfeer op het avondfeest?

Wordt de verlichting geleverd door een entertainmentbedrijf of feestlocatie om kleur-drama toe te voegen? Denk daar over na, met licht decoratie kan een trouwlocatie er anders uit zien. Foto’s met een zonsondergang, of met buitenverlichting op de feestlocatie? Bespreek het met je fotograaf.

Trouwfoto's met een plan
Karolien en Dimitri. Feestlocatie met rode licht accenten.

Trouwfoto’s met een plan. 

Verlichting kan een enorme invloed hebben op je trouwfoto’s. Bespreek het dus zeker met je fotograaf, wedding-planner, disc-jockey, verlichtingsfirma en feestlocatie..

Please follow and like us:
54321
(0 votes. Average 0 of 5)
2 Comments
  1. Hello,

    Off course you can share it.

    Regards,
    Francis B

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.