Wat is er mogelijk in een trouwvideo?

Wat is er mogelijk in een trouwvideo?

TROUWVIDEO | Wat is er mogelijk?

Je hebt besloten je huwelijk te laten filmen. Fantastisch! Een mooie herinnering aan de mooiste dag voor jezelf en toekomstige generaties. Wat IS DAT, EEN TROUWVIDEO? Met andere woorden: wat voor trouwfilm krijg je?

Wat is er mogelijk in een trouwvideo

TROUWFILM | WAT PAST BIJ JULLIE?

Als Huwelijksfotograaf Francis B een huwelijk filmt van s’morgens vroeg tot een stuk in de nacht, met 2 cameramannen en, 3 vaste camera’s, eindigen we met 12 uur opnames. Dus veel te lang en saai om naar te kijken. Omdat  de vaste camera’s natuurlijk veel dezelfde beelduitsnede opnemen. Maar de cameramannen en fotograaf veranderen die beelduitsnede natuurlijk regelmatig tijdens de ceremonie. Kortom een montage is echt wel nodig. Vandaar dat ik de beelden tot een documentaire monteer. Samengevat: afhankelijk van wat er op de trouwdag allemaal gebeurt en het gekozen video pakket duurt die documentaire tussen de 40 en 85 minuten. Echter te lang om op social media te delen.

Hoogtepunten Videoclip

Daarom produceren we ook een “Hoogtepunten Videoclip. Waardoor alle mooie momenten van jullie huwelijksdag op een passende soundtrack gemonteerd worden. Een hoogtepunten videoclip duurt tussen 8 en 12 minuten.  Als jullie met familie en vrienden die prachtige dag nog eens willen beleven, dan is het leuk als je een complete trouwvideo tot je beschikking hebt. Een optie is om ook jullie complete trouwceremonie en alle speeches van begin tot eind met meerdere camera’s te registreren. En als aparte video’s te monteren. Bekijk, maar eens onze “Portfolio video pagina“. Daarop staan een aantal hoogtepunten videoclips en fragmenten uit complete trouwvideo’s

TROUWVIDEO HOOGTEPUNTEN VIDEOCLIP 

Met een “Hoogtepunten Videoclip” kom je weer helemaal in de sfeer van jullie mooiste dag!. En willen jullie je geluk delen op social media? Dan is de hoogtepunten videoclip een absolute noodzaak! Je krijgt diverse keuzes om de videoclip te delen. Ik zet hem op een aparte webpagina, dus je moet alleen een link plaatsen op bijvoorbeeld Facebook.

Downloaden en delen

Via WeTransfer kun je de hoogtepunten videoclip ook downloaden. Je kan de clip dan zelf uploaden naar elk gewenst videokanaal of social media. En zo kun je de video ook op smartphone, tablet, computer of TV tonen. Simpeler kan het niet. En uiteraard lever ik de videoclip ook op de USB-stick met de complete trouwvideo. Bekijk de “Hoogtepunten Video” van Vanessa en Frederik. Muziek onder de trouwfilm verdient ook een woordje uitleg. Lees het op de MUZIEK pagina.

De “Hoogtepunten Video” van Vanessa en Frederik

Huwelijksfotograaf - Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Video afspelen

TROUWVIDEO | DOCUMENTAIRE 

De complete reportage of documentaire is een waardevolle trouwvideo. De huwelijksreportage heeft een bepaalde duur. Dat varieert naargelang wat er op jullie dag gebeurt, en het videopakket dat jullie kiezen. De documentaire begint met een mooie intro met beeld en muziek en bevat verder alles wat er op jullie dag plaats vind.

De indeling in hoofdstukken

De reportage is ingedeeld in een hoofdstuk per gebeurtenis. Dus we beginnen met de voorbereidingen, het eerste moment, fotoreportages, de ceremonie, receptie, felicitaties, diner, de taart aansnijden, speeches, openingsdans en een compilatie van het dansfeest. Als er onverwachte zaken gebeuren of jullie vinden iets héél belangrijk, dan besteden we daar zeker aandacht aan.

Terug beleven en voor toekomstige generaties 

Het is toch heerlijk om, als koppel, samen de exclusieve trouwvideo terug te kijken. Of met familie en vrienden. En voor jullie kinderen is het ongelooflijk om binnen een jaar of twintig, jullie mooiste dag mee te kunnen (her)beleven. Dat is toch fantastisch? Twijfel dus niet langer, en bestel een prachtige trouwfilm! Op de onderstaande pagina’s (klik op de foto) kunnen jullie diverse intro’s, hoofdstukken en fragmenten uit complete reportages bekijken. Wegens privacy en muziek rechten, zijn niet alle reportages compleet te bekijken. Dus als jullie een echte complete trouwfilm op groot scherm willen zien? Neem dan contact op!

Trouwfotograaf West-Vlaanderen - Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Tamara en Pascal. Complete reportage
Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Maxime en Alexander. Complete reportage
Trouwvideo-in-Antwerpen, Alternatieve huwelijksceremonie, trouwfilm, Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Nicole en Serge. Fragmenten uit de reportage.
Over mij - Huwelijksfotograaf francis b - Trouwvideo-in-Oost-Vlaanderen - Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Griet en Bjorn. Complete reportage
Huwelijksfotograaf - Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Vanessa en Frederik. Fragmenten uit de reportage

TROUWVIDEO | DE COMPLETE TROUWCEREMONIE

De hoogtepunten van de trouwceremonie verwerk ik natuurlijk in de trouwvideo. De bruid die binnenkomt met haar papa. Nerveus staat de bruidegom te wachten. Mama’s die een traantje weg pinken. Belangrijke woorden uit de huwelijksgeloften. Stukjes van het voorlezen door familie en vrienden. Het ja-woord! Uitwisselen van de ringen. Ook belangrijk: het tekenen van de huwelijksakte. Ook aan de livemuziek schenken we aandacht. Maar het is natuurlijk meer dan dat alleen. Er worden zeker mooie woorden uitgesproken. Zoals in het welkomstwoord van priester en bruidspaar, de persoonlijke teksten, voorlezers, de trouwgeloften.

Hoe nemen we de trouwvideo op?

Huwelijksfotograaf Francis B legt altijd de hele ceremonie vast. We doen dat met meerdere camera’s op statief. Een algemeen overzicht camera, als het kan op een hoger standpunt zoals het hoogzaal of een preekstoel. Verder een camera die altijd op het bruidspaar gericht is. Een camera op priester, voorlezers en familie. En natuurlijk de cameraman(nen) met hun schouder camera. Bovendien zetten we microfoons bij het spreekgestoelte en wordt de bruidegom uitgerust met een dasspeld-microfoon. Dat is een klein microfoontje met een zender. Als er live-muziek wordt gespeeld installeren we daar opname apparatuur voor. Op die manier hebben we uitstekende beeld- en geluidskwaliteit van de hele kerkdienst of alternatieve ceremonie.

Dynamiek in de trouwvideo

Met meerdere camerastandpunten wordt de trouwvideo van de ceremonie dynamisch: Ik kan in de trouwvideo namelijk continu schakelen tussen de belangrijkste emoties en beelden. Een optie is, een aparte montage te maken van de complete ceremonie. Vanaf het binnen komen in de kerk, of op de alternatieve ceremonie, tot het einde van de ceremonie. Bekijk de mogelijke opties op de prijzen-videoreportages pagina.

Trouwvideo-in-Antwerpen, Alternatieve huwelijksceremonie, trouwfilm, Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Video afspelen

TROUWFILM | DRONEBEELDEN

Sinds enkele jaren gebruiken we ze: Drone beelden. De regels en wetten over drone gebruik zijn uitgebreid. Daarom kan ik niet overal drone beelden maken. Bijvoorbeeld bij een kerk in een grootstad, is het niet altijd toegelaten. Boven privé domein van feestzalen en tuinen is er normaal gezien geen probleem. Uiteraard heb ik een visie op het maken en gebruiken van drone beelden. Meer info over het maken van drone beelden op de pagina drone beelden.

Bekijk in de video hoe we drone beeld gebruiken tijdens de ontvangst van de gasten. Let ook op het zuivere geluid van de live muziek. Niet opgenomen met een cameramicrofoon maar met externe opname apparatuur.

Nieuwe Drone bij Huwelijksfotograaf Francis B

We filmden tot nu toe met een DJI Phantom 3. Een goede drone. Alleen vergt het nog al wat tijd om hem te gebruiken en hij is vrij groot om bij een huwelijk in te zetten. Daarom zochten we naar een oplossing. Vanaf augustus 2019 hebben we de beschikking over een Mavic Pro. Kleiner, eenvoudiger in gebruik, en een aantal automatische functies.

Daarom doen we nu een aanbod. 

Trouwkoppels die in de maand augustus of september 2019 een trouwvideo bestellen, krijgen een extra GRATIS video-shoot aangeboden. Om spectaculaire beelden te maken op locatie. Die beelden verwerken we dan in jullie trouwvideo.

TROUWVIDEO | ALLE toespraken VAN BEGIN TOT EINDE

Tijdens de kerkdienst, alternatieve ceremonie, op het avondfeest zijn er toespraken. In de trouwvideo verwerken we uiteraard de hoogtepunten uit die toespraken. We kunnen onmogelijk de volledige toespraak in de trouwvideo verwerken. De video zou daardoor eentonig en te lang worden. Alles wordt wel opgenomen, van begin tot het einde. Met meerdere camera’s en met een goede geluidsopname via dasspeld microfoon en/of externe microfoon. Het is daarvoor wel belangrijk dat we voordien een draaiboek hebben van de gebeurtenissen. Zo missen we niets. Willen jullie de complete toespraken als een aparte video? Dan kan dit als optie. Kijk op onze pagina prijzen-videoreportages voor de opties.

Bruidsmeisjes - prijzen-videoreportages - Wat is er mogelijk in een trouwvideo
Video afspelen

TROUWFILM | OVERTUIGD?

En, zijn jullie overtuigd? Hebben jullie mijn trouwvideo’s bekeken? Jullie hebben dan een aardig idee van wat er allemaal kan in een trouwfilm! Of willen jullie er een gesprek over hebben? En een complete trouwvideo op groot scherm bekijken? Neem dan contact met me op, via telefoon of email. En bekijk in de “Getuigenissen” wat andere bruidsparen van hun trouwfilm vinden.

Bekijk ook onze producties voor bedrijven

Op www.virtual-embracing.be kunnen jullie ons werk voor bedrijven, vzw’s en politiek bekijken.

Volg en like ons!